Type de document : Recherches
Auteurs
1 Doctorante, Département de la langue et la littérature françaises, Branche des Sciences et de la Recherche, Université Azad Islamique de Téhéran
2 Maître-Assistant, Université Azad Islamique de Téhéran, Branche centrale
Résumé
Mots clés
Sujets principaux
Titre d’article [Persian]
Auteurs [Persian]
امروزه پیشرفت تکنولوژی و مدرنیته موجب سلب آرامش بشر شده است؛ موضوعی که یکی از دغدغههای اصلی نویسندگان معاصراز جمله تورنیه و لوکلزیو بوده و هست. آنان بر این باورند که زندگی بشر در خطر است و به این دلیل به زندگی بدوی پناه میبرند.
از دیدگاه هایدگر علت اصلی اضطراب انسان مدرن همان احساس نوعی خلا وجودی است. از نظر این متفکر آلمانی تنها راه حل ممکن برای رهایی از این مشکل بازگشت به خویشتن است. یاسپرس نیزمتد خودرا مانند هایدگر اما به شیوهای مثبت ارایه میدهد. او توسل به خداوند را تنها راه چاره برای فرار از پوچی این دنیای پرزرق و برق پیشنهاد میکند. دو نویسنده موضوع این مقاله باتحلیل شخصیتهای داستانهایشان در فضایی دور از پیشرفت و تمدن و به سبک «وحشی نیکوکار» به نقد و بررسی هویت انسان مدرن پرداخته و از طبیعت بعنوان نمونهای ایدهآل از دنیای بیآلایش و غیر صنعتی مدد میگیرند.
ما در این مقاله برآن بودهایم تا با نگاهی به عقاید باشلار و با تکیه بر اسطوره وحشی نیکوکار، به مطالعه ویژگیهای مثبت زندگی بدوی و به بررسی نقاط اشتراک آرای تورنیه و لوکلزیو از ورای دو شخصیت جمعه و موندو بپردازیم.
Mots clés [Persian]