دانشجوی دکترای ادبیات فرانسه- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
چکیده
گیوم آپولینر سوال چیستی وجود را از خود می پرسد تا از این پس با گشایش به روی جهان و دیگران، «در جهان بودگی» خود را کشف کرده، هویت خود را بازسازی کند. شاعر که واژه¬ها و کدهای شاعرانه را همانند اشیاعی تصور می کند، در برابر مقاومت آن¬ها انقلاب می¬کند و بدین ترتیب به روی جهان گشوده می¬گردد. کالیگرام، صورت نوشتاری که از ضوابط از پیش مقرر تراروی می¬کند، از دیالکتیک بین هویت و غیریت زاده می¬شود. تراروی فضایی در پیوند با عبور از مرزها و گذر از مکان، به همان اندازه نقش اساسی نزد شاعر ایفا می¬کند. شاعری که ذوق تصادف و ماجرا جویی دارد این بار گشایش خود را به روی دیگران در پیش می گیرد. بدین طریق سوژه در مقابل سوژه و من دیگر در مقابل من شاعر قرار می گیرد. و این تفاوت در دیگری است که به یگانگی او، «در جهان بودگی» می بخشد. از دیگر سو، رابطه¬ی بین دنیای تخیلی شاعر و واقعیت تجربه شده وی را نبایستی نادیده گرفت. چرا که او نوعی اتوبیوگرافی ترارونده را به واسطه¬ی خودپنداری ترسیم می¬کند. این امر مارا به سوی غنی سازی نمایش¬های تخیلی رهنمون و در بازگشت تاثیر نمایش ادبی را بر فضای ارجاعی برجسته می سازد.
تقوی فردود, زهرا . (1393). زبیایی شناختی تراروی: در جهان بودگی از خلال غیریت در "کالیگرام" گیوم آپولینر. مطالعات زبان و ادبیات فرانسه, 5(1), 77-90.
MLA
تقوی فردود, زهرا . "زبیایی شناختی تراروی: در جهان بودگی از خلال غیریت در "کالیگرام" گیوم آپولینر", مطالعات زبان و ادبیات فرانسه, 5, 1, 1393, 77-90.
HARVARD
تقوی فردود, زهرا. (1393). 'زبیایی شناختی تراروی: در جهان بودگی از خلال غیریت در "کالیگرام" گیوم آپولینر', مطالعات زبان و ادبیات فرانسه, 5(1), pp. 77-90.
CHICAGO
زهرا تقوی فردود, "زبیایی شناختی تراروی: در جهان بودگی از خلال غیریت در "کالیگرام" گیوم آپولینر," مطالعات زبان و ادبیات فرانسه, 5 1 (1393): 77-90,
VANCOUVER
تقوی فردود, زهرا. زبیایی شناختی تراروی: در جهان بودگی از خلال غیریت در "کالیگرام" گیوم آپولینر. مطالعات زبان و ادبیات فرانسه, 1393; 5(1): 77-90.