تولید هوشیار در مقابل تکرار محض

نوع مقاله : پژوهشی

نویسنده

استادیار دانشگاه الزهرا (س) تهران

چکیده

بنظر می­رسد، تکرار که فرایندی اجتناب ناپذیر در هر نوع یادگیری از جمله یادگیری زبان­های خارجی است، چندی است که مانند گذشته در مجموعه­های آموزشی مورد تاکید نمی­باشد. با این وجود نمی­توان لزوم و ضرورت آن را در آموزش و فراگیری و تاثیر آن بر روی حافظه منکر شد. در این مقاله پس از یادآوری اجمالی جایگاه تکرار در روش­های آموزشی پیشین (از روش­های سنتی گرامر/ترجمه تا روش ساختاری کلی سمعی و بصری)، به بررسی انواع عملکرد و به کارگیری آن در طول تاریخ آموزش زبان پرداخته و سپس اشکال جدید آن در رویکرد ارتباطی را یادآور شده­ایم. با توجه به دلایل از بین رفتن اشکال قدیمی تکرار، سعی بر آن داشته­ایم که فعالیتی را در حیطه ترجمه از زبان مادری به زبان خارجی ارائه دهیم که با به کارگیری معلومات قبلی و افزودن به آن­ها یادآور رویکرد چرخشی است و می­تواند به نوعی دراشکال جدید تکرار قرار گیرد و سپس دستاوردهای آموزشی این نوع فعالیت را بر شمرده­ایم.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


CUQ, Jean-Pierre, Dictionnaire de didactique du français langue étrangère et seconde, CLE international 2003.
GERMAIN, Claude, Evolution de l'enseignement des langues: 5000 ans d'histoire, CLE international, 2001.
PUREN, Christian, Histoire des méthodologies de l'enseignement des langues, CLE international, 1988 (édition numérisée au format pdf : décembre 2012).
RIVENC-CHICLET, Marie-Madelaine, "Procédures spécifiques et parcours global" in Apprentissage d'une langue étrangère/seconde: volume 3. La méthodologie, Paul Rivenc, 2003.